Blogia
quefartaestic

UN BON DOCENT HO ÉS AMB TECNOLOGIA O SENSE (Rich Levine)

Així que si he comprés bé, l'objectiu de les WebQuest és fer servir la xarxa en les activitats quotidianes de l'aula però sempre basant-se en l'acompliment del currículum. Això està molt bé, però és que a més les WebQuest han de ser motivadores, despertar l'interés dels infants, provocar en ells processos congnitius superiors,.... Tal volta si només ens fixem en aquestes dades i no passem a veure-les de més a prop podem pensar que és una tasca massa complicada i que per a desenvolupar processos en els nens ja estan els llibres. ERROR!! Els llibres no desenvolupen processos cognitius ni superiors ni inferiors, simplement ens ajuden a memoritzar conceptes sense lligam.

Ja sé que segons la filosofia "webquestiana" no hauriem d'agafar projectes d'altres persones i dur-los a terme a classe, sinó que hem de fer els nostres propis però sempre que hi haja un treball molt bo que puguem adaptar a la nostra classe, perquè hem de fer-ne un altre?

Ací he extret una sèrie de direccions on podreu trobar informació sobre WebQuest, plantilles, models... Tal volta us puga resultar interessant.

http://platea.pntic.mec.es/~erodri1/

http://www.webquestcat.org/

http://nogal.cnice.mecd.es/~lbag0000/html/ejemplos.html

http://cfievalladolid2.net/webquest/common/index.php

http://www.bioxeo.com/Hello_Dolly/index.htm (debat sobre la clonació, molt interessant)

http://www.auladeletras.net/webquest.html (WebQuest i caceres del tresor)

Potser penseu que no us servirà de molt perquè algunes són per a nivells molt elevats però el cert és que fa falta veure moltes WebQuest per entendre el que són. Inclús crec que fa falta fer-ne moltes per tal d'aprendre.

M'agradaria destacar un comentari que Rich Levine fa en el seu blog sobre els alumnes d'una mestra que han descobert que el significat d'escriure és "l'habilitat per conectar amb la gent, de ficar-nos en una altra pell, d'ensenyar-nos el que significa ser humans". Aquestes paraules, d'una tal Lisa Mendelman, ens fan veure que cada vegada el món és mes menut del que ens pensem i que l'unica cosa que ens separa és la distància física. Aquesta és la faceta de la xarxa que més em sorprén, en quin moment va decidir la gent obrir espais de les seues vides a la resta del món? Perquè açò de la xarxa no és un "mini-món", és el món sencer!!

Si voleu llegir l'article sencer, que és molt curtet, feu clic a la següent direcció: http://mrlevine.blogspot.com/2007/05/yeah-but-whats-writing-for-not-my-title.html (així repasseu un poc eixe anglès)

Tornant al títol de l'article podem dir que és cert, un bon docent ho serà tingue els mitjans que sigue però si l'escola prepara futurs ciutadans i "floten" entre tecnologia, com anem a negar-li-la als infants? Seria absurde pensar en un món sense tecnologia, ja que l'hauran d'utilitzar almenys que en facen un bon ús.

0 comentarios